Header bar

Anuncis

Mostra/Amaga els anuncis

ENS HEM MUDAT! Nou blog: Katakong.co.cc

dilluns, 8 de juny del 2009

Crunchball 3000

I per fí un nou joc que destaca entre tants altres a Kongregate. Un glop d'aire fresc dins la dinàmica de jocs avorrits que entraven contínuament a Kongregate aquestes últimes setmanes. És divertit, és addictiu, és brutal: és Crunchball 3000!


Però, què és el Crunchball? Doncs el crunchball no és ni més ni menys que això:



( Traducció: Cap a finals del tercer mil·leni, el món era un lloc d'ordre. El govern del món havia impulsat unes normes estrictes dissenyades per permetre a la gent viure amb seguretat i igualtat en pau. Tot i així, la gent estava inquieta i anhelava l'excitació i el caos dels esports que havien estat prohibits feia uns quants anys. Degut a la continu auge incontrolat dels esdeveniments esportius suburbans, que sovint eren insegurs, el govern va decidir permetre un esport professional per que pogués ser jugat i mirat per tot el món. Aquest esport contindria l'excitació i el caos que la gent desitjava, però seria monitoritzat i regulat cuidadosament. Seria designat de manera simple per ser entès i accessible a la gent de tots els països. El nou esport es va anomenar CRUNCHBALL 3000.)
Coneguda ja la història de l'aparició del crunchball, de què tracta aquest esport? El crunchball és una barreja entre handbol, futbol americà i hoquei sobre gel. Un esport de contacte i molt elemental. L'objectiu: fer-se amb la pilota i fer-la entrar a la porteria rival a qualsevol preu (marcar gol), així com evitar que et marquin a tu. Normes: normes? Què són normes? No hi ha faltes, no hi ha fores de banda, no hi ha d'haver pietat.
Per fer-se amb la pilota caldrà noquejar el rival amb placatges, empemtes i cops de puny i tenir en compte que ell farà el mateix quan pugui. És molt possible que a molts els soni el fil argumental i el joc a la pel·lícula Rollerball (versió antiga i moderna).

Bé, ara que ja sabem què és el crunchball 3000 passem al menú principal:

Aquest és l'aspecte del menú principal.les opcions més importants són:
  • CONTINUE CAREER: si tens un campionat començat amb aquest botó el pots continuar.
  • NEW CAREER: per començar un nou campionat. (Per veure les característiques del campionat ves més avall) (D'aquí és d'on surten totes les estadístiques que conta l'API)
  • SINGLE MATCH: un partit normal on pots triar el teu equip i l'equip contra el qual t'enfrontaràs, així com la durada que tindrà. Ideal per practicar.
  • 2 PLAYER MATCH: un partit on pots jugar amb un amic en el mateix teclat. Té les mateixes característiques que el single match.
  • STATISTICS: és on indica les estadístiques sobre tots els partits que has jugat i els rècords que has establert.
  • OPTIONS: és on es fan canvis com ara apagar o engegar la música i el so, especificar els controls amb els quals es vol jugar, s'esborra el que hi ha guardat (campionat actual, estadístiques, canvis...) i s'activa o es desactiva el canvi automàtic de jugadors (eina que serveix per a que la màquina canviï automàticament al jugador més proper a la pilota quan no la tenim sota el nostre control. Això fa que no sigui necessari haver de canviar de jugador manualment). Respecte els controls, el programa estableix per defecte que per moure's s'han de fer servir les lletres W (amunt), S (avall), A (esquerra) i D (dreta), i les lletres G (llançar/fer un placatge), H (passar la pilota/canviar de jugador) i J (canviar la formació de l'equip) per realitzar accions.
  • TEAM EDITOR: eina que serveix per modificar equips (bàsicament el teu). Et permet triar el color de l'uniforme, el nom de l'equip i els noms dels jugadors.
CAMPIONAT (CAREER):
És el conjunt de partits (cada partit dura 90 segons que només s'interrompen quan es marca un gol) que ha de jugar el teu equip per arribar a primera divisió partint de quarta. Per tal de promocionar-se i pujar de divisió cal guanyar la lliga de la divisió en la que s'està jugant. Per guanyar la lliga cal acabar primer en la classificació. Un exemple de classificació seria:En aquest cas es pot veure com el nom del nostre equip (the Ancient Ones) apareix ressaltat en blanc en la taula de classificacions. A sota apareixen els resultats de tots els partits disputats durant la jornada en aquella divisió. Les sigles que apareixen a la taula al costat de la paraula TEAM (equip) volen dir el següent:
  • P: Partits jugats
  • W: Partits guanyats
  • D: Partits empatats
  • L: Partits perduts
  • F: Gols marcats
  • A: Gols encaixats
  • GD: Diferència entre gols marcats i gols encaixats (F-A)
Cada partit guanyat et dóna tres punts, un empat un i una derrota cap. La classificació funciona per punts i, en cas d'empat, guanya qui ha marcat més gols i n'ha encaixat menys (qui té la GD més alta). Cada lliga té una duració de set partits. Si no s'acaba primer es continúa jugant en aquella divisió fins que s'acabi primer, si s'acaba últim es baixa. Un cop s'ha guanyat la lliga de primera divisió es pot seguir jugant tan de temps com es vulgui. Cada cop que s'acaba una temporada tenim l'opció de transferir jugadors. Això vol dir que un dels nostres jugadors pot ser intercanviat per un altre d'un altre equip que estigui al mercat.
Com es pot veure quan es fa una transferència de jugadors hi ha dues possibilitats:
  • que el nostre jugador valgui menys diners que el jugador pel qual el volem intercanviar. En aquest cas haurem de pagar la diferència.
  • que el nostre jugador tingui un valor superior al jugador que volem comprar. En aquest cas cobrarem la diferència de valor. Un signe de restar davant del número del preu (com el que porta, per exemple, Graham Cutter) vol dir que fent aquell intercanvi tindrem beneficis. Cal tenir en compte que no rebrem ofertes per tots els jugadors, sinó que potser en rebem més d'una per un sol jugador que podem acceptar o no.
Al final de cada partit rebrem uns diners (més o menys depenent de si hem guanyat o no i depenent de la divisió on ens trobem) que podrem invertir en diversos tipus de millores (upgrades). Les millores disponibles són:
  • ENTRENAMENTS (TRAINING): format per entrenament de la velocitat (speed), la força i velocitat de llançament (throw), l'habilitat de fer placatges (tackle), la resistència per aguantar placatges (tought) i la destresa per fer passades precises (pass). Si voleu fer millores l'ordre que va millor és: 1-velocitat, 2-placatges, 3-resistència i la resta depèn de les vostres preferències (si voleu precisió passades, si voleu velocitat llançament).
  • MILLORES DE L'UNIFORME (UPGRADES): formades per la millora de les botes (boots), de la protecció de les espatlles (shoulder pads), la protecció del tòrax (elbow pads), el casc i els guants. Les botes milloren la velocitat, la protecció d'espatlles fa que els llançaments i passades siguin més forts i ràpids, la protecció de tòrax millora la capacitat per fer placatges, els guants milloren les passades i els llançaments i el casc fa que estiguem menys temps a terra quan ens noquegen un jugador.
  • ALTERNATIVES (ALTERNATIVES): inclou la possibilitat de dopar el jugadors per augmentar les seves capacitats (enhancing drugs) amb el perill de que ens expulsin del partit i també la possibilitat de subornar el rival (bribe opponent), on es corre el perill que el rival es quedi els diners i no compleixi el pacte.
Si voleu invertir els diners en millores és recomanable comprar entrenaments fins que tingueu un equip de cinc estrelles i aleshores compreu upgrades. Però també podeu estalviar per tal d'esperar a que acabi la temporada i comprar jugadors. Personalment prefereixo comprar upgrades que jugadors i no m'ha anat gens malament (en 128 partits he empatat 4 cops i perdut 4 més).

LA PREPARACIÓ DEL PARTIT:
Un cop haguem acabat de comprar upgrades o jugadors se'ns presentarà el proper rival amb una pantalla com aquesta:

En aquesta pantalla trobem la següent informació:
  • Divisió a la que estem (dalt de tot).
  • Els noms dels dos equips.
  • La possibilitat d'utilitzar la segona equipació (use alt kit). La segona equipació és la invesió dels colors del primer equip (en aquest cas seria tot negre amb parts verdes).
  • Tornar enrera (back)
  • I anar a la pàgina del teu equip (veure a sota).
En aquesta pantalla es mostra tota la informació del nostre equip: nom, categoria, jugadors i formació (després en parlaré). Com es pot veure, cada jugador és únic i va desenvolupant les seves habilitats a un ritme diferent. Quan s'hagi triat la formació amb la que es vol jugar (recomano triar-la un cop se sàpiga la formació del rival) es passa a la pàgina amb la informació de l'altre equip (opponents team):
La pàgina del rival és idèntica a la nostra però serveix per veure quines habilitats té l'enemic i quina formació utilitza. Això és molt útil i es pot fer servir en contra seu. Com es pot observar, entre els jugadors que hi ha per defecte, ens podem trobar amb noms força coneguts i amb les seves paròdies (a la llista de dalt es pot veure a Alex Delarge, protagonista de La Naranja Mecánica de Stanley Kubrick, però també es pot trobar jugadors amb noms com: Bayley Ray Cirus, Max Power, Gondor, Simon Boromir, Bobby Fett, Jack Ripper, Indiana Simpson o Simon Garfunkel per citar-ne uns quants).Un cop s'ha acabat amb la pantalla de la informació del rival es pot començar el partit.

EL PARTIT:
El partit dura un total de 90 segons i comença un cop els jugadors s'han posicionat. La pilota surt al mig, però sempre es desvia cap a una de les dues bandes, generalment la del teu rival, de manera que de bon principi hauràs de placar. Si l'aconsegueixes tu més val que la passis o et moguis ràpid, sinó acabaràs a terra. La pantalla de joc és la següent:Com es pot veure el camp està dividit en dues meitats, on es posicionen els jugadors de cada bàndol. El jugador que té la pilota apareix marcat amb dues fletxes negres als costats, quan nosaltres seleccionem un jugador aquest apareix marcat amb un cercle blau als seus peus (en aquest cas també està marcat amb fletxes perquè té la pilota). Mentre tenim la pilota, si veiem a un dels nostres jugadors envoltat per una circumferència blava vol dir que és el jugador al qual anirà dirigida la passada si la fem. Convé estar sempre pendent del minimapa (quadrat a dalt a la dreta) i prestar-li tanta atenció com al terreny de joc mateix. El mapa ens serveix per veure possibles forats defensius i anticipar-nos, així com intentar llançaments des de lluny. Els jugadors apareixeran marcats al minimapa com a cercles pintats del color principal de l'uniforme i envoltats amb un cercle del color secundari. El jugador que queda endarrerit és el porter. Hem de vigilar que no se'n vagi o que no es quedi sol quan els altres ataquin, ja que de vegades es torna boig i s'aparta de la trajectoria de la pilota quan la llença l'enemic. Per prendre la pilota al jugador rival podem fer-ho a les bones, a les dolentes o a les pitjors. A les bones és passar per el costat mentre es fa un placatge i prendre-li la pilota, a les dolentes és fer-li un placatge i deixar-lo estès a terra i a les pitjors és que ens surti el placatge malament i acabem nosaltres estesos a terra i sense pilota. De vegades, quan es fa un placatge, la pilota rebota i no se la queda ningú, altres vegades ens la quedem nosaltres i si quan fem el placatge a un jugador té un amic a prop el més probable és que se la quedi ell i haurem de tornar a placar. Cal recordar que com que no hi ha fores de banda, podem utilitzar els laterals per llançar pilotes i enviar-les als davanters de manera que la defensa no pugui fer res per aturar-los. Compte amb aquests rebots, també poden fer fallar un gol o que el rival recuperi la pilota. Compte també amb les jugades prop de la pròpia porteria perquè poden provocar que ens marquem gol en pròpia.
Per marcar gol es pot entrar amb la pilota dins de la porteria rival o bé marcar des de lluny, els llançaments de lluny queden guardats als rècords, que guarda el gol que s'ha marcat des de més lluny.
Aquí es pot veure com es marca un gol de lluny mentre el porter està estirat dormint la mona. Quan un jugador queda estirat triga uns quants segons a recuperar-se, d'això se'n diu quedar noquejat (i si no se li diu així, jo sí que li dic).
Quan acaba el partit surt una pantalla on es veu un resum de les estadístiques del partit.

FORMACIONS I EQUIPS:
Només comnençar el joc els equips comencen de la següent manera (tot i que després varia perquè alguns pugen i altres baixen):
  • Quarta Divisió: Brutes, PowerDrive, Sharks, EaglesClaw, RagingFury, IronJustice, Lions.
  • Tercera Divisió: FlamingFists, Bayonets, Facepalm, MetalWarriors, ColdSteel, SwiftStrike, ElectricTen, Meteorites.
  • Segona Divisió: Spartans, FusionBurn, Butchers, TheHorde, Thuggs, StealthBombers, Jesters, Wildebeests.
  • Primera Divisió: SteelNightmare, ArmoredPersonel, Phantoms, GoldenForce, FireBeasts, TenTigers, SimplyVictory, TheUnfriendlies.
De quarta divisió acostumen a pujar: Lions
De tercera divisió acostumen a pujar: ElectricTen
De tercera divisió acostumen a baixar: Bayonets i Meteorites.
De segona divisió acosumen a pujar: Wildebeests
De segona divisió acostumen a baixar: Spatans, FusionBurn
De primera divisió acostumen a baixar: Phantoms, ArmoredPersonel

Hi ha deu formacions diferents per definir el joc, són les següents:
  1. Diamond - Utilitzada per els PowerDrive, RagingFury, SwiftStrike, Jesters i Phantoms. Formació que reforça molt el centre del camp. És una formació força equilibrada però que no protegeix els laterals.
  2. Wide Attack - Utilitzada per els MetalWarriors, Spartans i Armored Personel. És una formació molt avançada i de precisió, la velocitat no conta tant com l'estratègia. En aquesta formació cal que les passades siguin ràpides i constants per tornar boja la defensa. Té molts forats i fàcil de passar entre ells, quan se'ls ataca.
  3. Counter Attack - Utilitzada per els Sharks, ElectricTen, FusionBurn i SimplyVictory. Una formació on el més important és la velocitat dels seus jugadors. És molt perillós quan es juga contra ella i per això és millor intentar contenir-la amb la formació Fortress. En aquesta formació tots els jugadors defensen i quan aconsegueixen la pilota passen tots a l'atac ràpidament deixant enrera la davantera i el mig camp rivals i enfrontant-se a la defensa amb superioritat numèrica. Si se'ls pren la pilota és millor retenir-la per evitar que la tornin a aconseguir. Un cop tenen la pilota és molt difícil prendre'ls-hi o evitar el gol.
  4. Fortress - Utilitzada per els Meteorites i Butchers. Una formació absolutament defensiva. Quan l'equip no té la pilota baixa corrents i forma una barrera pràcticament impenetrable. Una formació que serveix per mantenir resultats o fer pujades cauteloses. Ideal per enfrontar-se al Counter-attack. Per marcar a un equip que utilitzi aquesta formació val la pena passejar-se per davant dels seus jugadors amb la pilota perquè trenquin la formació i deixin espais.
  5. Box - Utilitzada només pels Brutes. L'esupidesa feta formació. Un colador taparia més forats que això. Gens recomanable. Té punts feble per tot arreu.
  6. Goal hang - Utilitzada per els ColdSteel, Wildebeests i TenTigers (i jo mateix). Una formació molt equilibrada. En atac puja gran part de l'equip i la defensa passa a fer de mig camp per donar suport; en defensa els davanters passen a fer de defensors i tornen al camp contrari veloçment si és necessari. No és una formació massa sòlida, però sí força versàtil.
  7. Narrow Attack - Utilitzada per els Lions, Facepalm, Thuggs, i Steel Nightmare. Una versió agresiva de la formació Wall. Sacrifica pràcticament la defensa en favor d'un atac poderós pel centre del camp. Els seus punts febles són els laterals, per on es poden fer passades llargues als davanters.
  8. Wall - Utilitzada per els IronJustice, FlamingFists i The Unfriendlies. Una formació que fa que l'equip s'assembli més a un bulldozer que a un equip. Un equip que basa el seu atac en el centre del camp, però que tampoc s'avança massa per evitar que el passin. La seva debilitat es troba en els laterals.
  9. 3-4-2 - Utilitzada per els EaglesClaws, StealthBombers i GoldenForce. Un equip força equilibrat amb un mig del camp reforçat que serveix tan per ajudar a atacar com per fer de reforç en la defensa. Mostra forces espais lliures per on ficar-s'hi o llençar pilotes malintencionades.
  10. 4-3-2 - Utilitzada per els Bayonets, TheHorde i FireBeasts. És una versió del 3-4-2 però que posa més èmfasi en la defensa.
En quant a formacions jo recomano utilitzar la Goal Hang i canvia-la per la Fortress quan ens enfrontem a un rival basat en el Counter Attack.

JOCS RELACIONATS:
SpiTackle de Casimodo.

ROLLERBALL:
http://en.wikipedia.org/wiki/Rollerball_(1975_film)
http://en.wikipedia.org/wiki/Rollerball_(2002_film)


Espero que aquesta guia hagi fet servei i t'ajudi a convertir el teu equip en el campió del món.

4 comentaris:

JaumeBG ha dit...

Molt bé. Perfetce. :)

JaumeBG ha dit...

* Perfecte! XD

Rolpege ha dit...

Curru enorme!

És genial xDD

Ferran ha dit...

Especatcular!! Molt bona guia.

PD: Aquesta història no es una còpia bestial del rollerball?! Encara que a mi m'encanta! xD