Header bar

Anuncis

Mostra/Amaga els anuncis

ENS HEM MUDAT! Nou blog: Katakong.co.cc

diumenge, 11 d’octubre del 2009

EXTRA! EXTRA! NOU JOC AMB TENDÈNCIES SUÏCIDES!

Benvolguts lectors,
avui us informem horroritzats sobre un intent de suïcidi. Una pilota vermella porta dos dies intentant tirar-se des d'un precipici per suïcidar-se, però res, no hi ha manera d'aconseguir-ho. Per molt que ho intenta sempre acaba sortint-se de la pantalla sense poder complir la seva missió. Ajudeu-la!

Que de què estic parlant? Del nou, gran, millorat i flamant joc de l'Erteky i en Rolpege, l'
Síiii!!! El nou joc d'aquests dos usuaris catalans va sortir ahir i és una nova vesió millorada d'un clàssic que ja havien adaptat anteriorment amb el seu joc Falling Ball. Si al Falling Ball els gràfics eren minimalistes en aquest és pot veure una gran millora. Passem a analitzar el joc amb profunditat.
El joc consisteix en intentar que la nostra piloteta suïcida caigui tan de temps com sigui possible. Si no ho aconseguim i la bola surt per la part superior de la pantalla haurem perdut.
Pobra pilota! Què frustrant que deu ser intentar saltar d'un precipici i trobar-se'n un altre a sota...
Així doncs, en la nostra caiguda sense fi haurem d'anar passant per entre els diferents precipicis que intenten aturar-nos i que, a mida que passa el temps, van més ràpid a pujar. Per ajudar-nos (o no) en la nostra feina aniran apareixent una sèrie de Power-Ups, cada un amb les seves característiques determinades i que explicarem més tard.

Per jugar hem de clicar, lògicament a play. Quan hi entrem ens trobem amb la següent interface:
Aquí podem veure com en un bonic dia amb el cel ben blau un pilota (en aquest cas una mandarina) decideix llançar-se al buit. Podem veure dos precipicis i el forat pel qual hem de passar per deixar-lo enrera. També es pot veure una part d'un power-up (aquesta mitja rodona verda que surt del segon precipici. Podem veure els segons que portem jugant en aquesta partida (el 23 de la part d'abaix) i la puntuació que hem fet fins el moment (el 120 de la part de dalt). A l'esquerra de la puntuació hi ha un botó per tancar la partida (que ens conta com una mort) i a la dreta hi ha els botons per canviar la qualitat i deixar el joc mut (a veure si alguns se n'adonen abans de comentar).
Un cop la nostra heroïna (suposo que podem considerar-la heroïna, no?) ha "mort" desapareixent per la part de dalt ens surt una pantalla nova on ens surten les estadístiques de la partida, és a dir, puntuació, segons i puntuació total (PT=PxS). En aquesta pantalla tindrem l'opció de tornar a jugar o d'anar al menú principal.
Una altra opció del menú principal és l'ajuda (help) on surten les instruccions, els controls i els power-ups explicats. Per controlar la bola s'utilitzen les fletxes, que et permeten moure't cap als costats i saltar. En quan als power-ups n'hi ha sis de tres tipus diferents i es poden classificar en:
  • Power-ups verds: serveixen per canviar de tamany i tenen els símbols + i -.
  • Power-ups blaus: fan la teva tasca més fàcil. serveixen per donar-te 100 punts extres ($) o per fer que els precipicis pugin més lentament (dues fletxes que assenyales cap amunt).
  • Power-ups vermells: et compliquen la vida restan-te 100 punts o fent que pugi la velocitat.

Finalment tenim l'opció d'extres on surten les recompenses que hem obtingut (no pensaríeu que ens hem tirat mitja hora esquivant parets per res...). Les recompenses són tipus de pilota nous que podem canviar per fer servir durant les partides normals. A part de la bola bàsica n'hi ha 7 més que es desbloquegen cada cop que complim un requisit. Per debloquejar la resta de boles hem d'aconseguir:
  • Fer 3000 punts (no de puntuació total)
  • Fer 1500 punts (no de puntuació total)
  • Durar un minut
  • Acabar amb una puntuació negativa (p. ex. -80)
  • Fer 800 punts (no de puntuació total)
  • Morir 50 cops
  • Durar 2 minuts
Respecte a la de morir 50 cops us serà més fàcil si entreu a la partida i piqueu Quit, ja que també conta com una mort i per la de la puntuació negativa intenteu agafar un power-up negatiu només començar i suïcideu-vos.

Glitchs, consells i curiositats (:P):
Això són coses que cal tenir en compte per evitar una mort prematura:
  • No toqueu els laterals de la pantalla perquè us hi podeu quedar encallats i per sortir-ne costa força.
  • Si esteu a prop de la part superior de la pantalla no salteu ja que us contarà com si haguessiu mort.
  • Si aneu molt de pressa i us trobeu de sobte amb una paret hi ha certes probabilitats de que l'atravesseu com si per allà hi hagues un forat (però segurament la següent no la podreu atravessar).
  • No agafeu power-ups vermells, són dolents. Tampoc us moriu, morir-se és molt dolent per a la salut.
  • Durant la creació d'aquest3287 pilotes van resultar ferides, les dades oficials les té la Protectora de pilotes.
  • Per jugar aneu a: http://www.kongregate.com/games/Erteky/eternal-fall
Finalment i ja per acabar us posaré un SPOILER on es veuen les 8 pilotes. Per veure'l, fes click al link

SPOILER

1 comentari:

Imneor ha dit...

Bastant interessant!! D'acord que pot ser una mica repetitiu, però l'objectiu d'intentar superar-se cada vegada que es juga està assegurada! Enhorabona Rolepege i Erteky!

Només una pega, que a la vegada és un avantatge, a veure si el podeu solucionar... De vegades, quan vas molt ràpid, traspasses algunes barreres sense passar per l'obertura que hi ha...B'S

Enhorabona de nou!